Lange nætter, gør korte dage, trøjer, varmt tøj og kølige vejr mange af os syge og deprimeret. Denne depression som overflader især om vinteren er en Seasonal Affective Disorder (SAD) og er ofte kaldet som vinter tid Blues eller vinter depression. Den nøjagtige årsag til denne depression er som i endnu uklart. Men endnu få videnskabsfolk tror manglende udsættelse for sollys som årsag til denne lidelse.

Symptomer på depression er tendens til at over spise om vinteren, trang til kulhydrater og slik og vægt vinde.

Vores forfædre havde observeret denne ændring hos mennesker? Svaret er ja. Har de anbefalede nogen retsmidler? Ja, har de anbefalede simple og effektive naturlige retsmidler til at overvinde Seasonal Affective Disorder. De har fastsat eksplicit retningslinjer om kost og livsstil, som skal følges efter årstiderne.

Vintersæsonen er markeret som Malene ritu og Thomass ritu i ayurveda. Malene ritu starter fra midten af November og slutter i midten af januar. Dette falder i det sydlige solstice, der er indkaldt som visarga kala eller dakshinayana i ayurveda. Thomass ritu starter fra midten af januar og varer indtil midten af marts. Thomass ritu falder i nordlige solstice, der er indkaldt som Aadana Nicoline eller uttaraayana.

Reaktion af menneskelige legeme til denne sæson er meget godt forklaret i ayurveda. Folk vil have øget styrke og deres fordøjelse kapacitet øges. Dette er præget af øget sult. Disse symptomer er forårsaget af øget krop brand, som støttes af vata. Vata inde i kroppen øges om vinteren på grund af kulde og tørhed, som er fremherskende i ydre atmosfære.

Vinter tid depression er bemærket det meste i personer, der har vata som væsentlig bestanddel i deres prakriti eller kroppen forfatning. Ã…rsagen til denne type ændring er længere nætter om vinteren.

Lysterapi er anbefalet af læger til vinter tid blues. Eksponeringen for kunstigt lys kan forårsage hovedpine, irritabilitet, øje stamme, manglende evne til at sove og træthed. Eksponering for sollys og hvis sollys ikke er tilgængelig, sidder nær pejs er midlet foreslog i Ayurveda.

At holde hjemmet godt tændt med lys bidrage til at reducere intensiteten af depression.

Moderat motion som yoga er et andet middel mod vinterdepression. Ayurveda anbefaler oliemassage (abhyanga) til kroppen og hovedet (moordha taila.). Hengive sig til seksuelle akt til at holde stemninger forhøjet og at holde kroppen varm er en anden kraftigt foreslået ayurvedic remedy.

Møde venner, der er slags og forståelse øger moral og lyser op i dag. Tilbringe tid sammen med venner på stranden hjælper med at udsætte din krop for sollys og holder din spiritus høj.

Afslappende med meditation, massage, hjælper lys musik og latter i stor udstrækning.

De følgende ayurvedic tips hjælpe til at forebygge og reducere intensiteten af årstidens forstyrrelse af vinteren, vinter tid blues.

1. udsætte dig for sollys så meget som du kan. I mangel af solen er lys sidder i nærheden af pejs meget hjælpsom.

2. massage din krop med vata balancering urte olie (abhyanga). Aldrig glemme at anvende olie på dit hoved (moordha taila.).

3. derefter fjerne olie ved at tage bad med varmt vand. En blanding af mel af gule gram (channa), grønne gram (moong), fenu græske frø (methi) i lige andel er den bedste naturlægemidler krat, som kan bruges til at fjerne olien. Denne blanding forhindrer vask af naturlige olie fra huden.

4. forbruge varme supper.

5. Brug vata balancering fødevarer som hvede, olie, majs, sort gram og jaggery.

6. kildre dine smagsløg med en sød, sur og salt smag

7. altid bruge varmt vand til alle daglige rutine aktivitet.

8. Brug tykke tæpper og plader lavet af bomuld, silke og uld.

9. altid bære mund slid.

10. hengive seksuel handling.

11. bruge din fritid med venner og slægtninge, som du.

.

Comments (2)

Leave a comment

Your email address will not be published.