Drømmer du om at blive selvstændig, men kræver din idé en stor kapital for at den kan blive til virkelighed? Så står du heldigvis ikke på bar bund. Der findes nemlig i dag masser af muligheder for at låne penge til at etablere virksomhed. I denne guide gennemgår vi de mest populære.

Lån penge i banken

Den traditionelle lånemetode er at låne penge i banken. Når du skal låne penge til at starte virksomhed i banken, skal du dog være meget opmærksom på, at banken kræver meget information af dig. Naturligvis. Du skal lave en gennemarbejdet forretningsplan, hvor du beskriver dit koncept, markedet og hvordan du vil markedsføre idéen. Når du skal låne penge til en idé i banken, skal du vide præcis, hvor mange du gerne vil låne. Du skal også være klar til at pitche din idé som var det til en kunde.

Banker sætter rigtig stor pris på, hvis du er kommet lidt videre med din virksomhed. Det er de færreste banker, der vil låne flere hundrede tusinde kroner ud til et firma, der ikke eksisterer endnu. Lav derfor så meget som muligt på din virksomhed, og se om du ikke kan få de første kunder ind. Skal du søge penge til maskiner eller andet, er det selvfølgelig lidt svært. Her kan det være et alternativ at finde nogle kunder, der er villige til at betale for dit produkt upfront.

Crowdfunding

Ved crowdfunding kan du låne penge af private, der gerne vil investere penge i din idé mod at de får noget igen. Det kan være en bestemt rabat, et gratis produkt eller andet, når dit produkt launcher. Crowdfunding er særligt blevet populært i USA og resten af verden, hvor der findes store platforme til det. Den mest kendte herhjemme er kickstarter. Når du laver en crowdfunding kampagne skal du dog være klar til at markedsføre den. Hvis ingen mennesker ser din kampagne, vil der heller ikke være nogle til at investere penge. Ydermere kræver det naturligvis et godt produkt.

Investor

En anden mulighed er at få en investor ind i firmaet. Der findes to typer af investorer. De aktive og de passive. Den aktive investor deltager i driften, mens den passive investor udelukkende låner pengene med tanken om at få et afkast ud af det. Den aktive investor ønsker selvfølgelig også et afkast af sin investering, men han/hun er også villig til at lægge en indsats for, at virksomheden bliver en succes. Når du skal have en investor ind, skal du tænke dig grundigt om. Det stiller nemlig nogle store krav til dig som virksomhedsejer. Du får pludselig en person, som du skal rapportere til og har et ansvar for.

Lån penge andre steder

Når du skal låne penge til at stifte virksomhed, kan du også låne penge online. Disse lån vil oftest være bedst, hvis du har brug for et mindre lån og ikke til de større lån. Renten kan nemlig godt være relativt høj, så du skal vide, at du kan betale pengene tilbage inden for en overskuelig fremtid. Uanset hvilket lån du vælger, skal du gå efter et lån med en god rente og ÅOP. Det gælder uanset, om du låner penge online eller i banken. En anden lånemulighed du også har i banken, er en kassekredit. Ved en kassekredit betaler du kun, når kontoen er i overtræk. Låner du penge, skal du afdrage på lånet hele tiden.